Главная    Коллекция    Статьи    Фото    Видео    Ссылки    Камеры    Пингвинизмы   


Магазин    Галереи    Викторина    Игры    Кнопки    Связь    Реклама   

Водолазный костюм для пингвина.

Водолазный костюм для пингвина. Эту заметку я нашел на болгарском сайте. Болгарского языка я конечно не знаю, но ведь мы же братья-словяне, как никак!
В общем рассказываю как понимаю, без переводчиков!

Лысый пингвин Ральф получил специально для него сшитый водолазный костюм, пишет Дейли мейл. Ральф обитает в парке Пингвиний свят около Винчестера в Великобритании.

В отличии от остальных пингвинов которые теряют перья постепенно, 9 летний Ральф потерял все перья за один день.
Пингвина надо было изолировать от воды, пока не отрастут новые перья. Сначала была идея мазать пингвина солнцезащитным кремом, но они отказались от этой идеи поскольку побоялись что крем может смыться водой. Тогда и решили они сшить ему специальный водозащитный костюм. Что и было сделано.
Я так понимаю что пингвину Ральфу весьма комфортно в костюмчике. Интересно другие пингвины ему завидуют?

Добавление 25.04.2011 - еще одному пингвину сшили гидрокостюм

Оригинальный текст.

Плешив пингвин на име Ралф е получил направен специално за него водолазен костюм, пише в. “Дейли мейл”. Ралф обитава парка “Пингвински свят” близо до Уинчестър, Великобритания.

За разлика от останалите пингвини в колонията, при които старите пера падат постепенно, 9-годишният Ралф е оплешивял за един ден. Заради опасността от слънчево изгаряне птицата е трябвало да остане затворена три седмици, докато й пораснат нови пера.

За да не нарушават всекидневния й ритъм на живот обаче гледачите решили, че трябва да направят нещо за Ралф. Първоначалната им идея била да го намажат със слънцезащитен крем, но се отказали от нея, защото мазилото можело да се отмие във водата.

Тогава на Дейвид Уайт, заместник-управител на парка, му хрумнало да направят водолазен костюм на Ралф. Специалният тоалет бил изрязан от крачола на истински водолазен костюм. “Ралф се чувства толкова добре с него, че се чудим дали да не му сложим маска и шнорхел”, шегува се Уайт.

Хелън Джефрис, която се грижи за пингвина, допълва: “Той се чувства много добре с водолазния костюм и тази промяна по никакъв начин не нарушава всекидневните му занимания. Другите пингвини отначало бяха силно заинтригувани от новата придобивка на Ралф и постоянно го проверяваха. Когато разбраха обаче, че под костюма се крие старият им познайник, престанаха да се впечатляват”. БТА

Источник zoosviat.com Добавлено 16.04.2010

<< Пред.  В начало След. >>